مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور از تامین مالی 7 طرح فولادی کشور که شامل فولاد قائنات، سپیددشت، بافت، نی ریز، میانه، سبزوار و شادگان می شوند و پیش از این نیمه کاره مانده بودند خبر داد. او گفت:« این اعتبار از خط اعتباری چین بود که سال ها ناتمام مانده بود و با این حرکت در عمل خط اعتباری چین هم فعال شد. رقم تامین اعتبار این هفت طرح فولادی حدود 1.6 میلیارد یورو بوده است.»
علی اشرف افخمی با اشاره به اینکه هرکدام از این طرح ها می توانند در توسعه منطقه خود تاثیر بسیاری بگذارند، گفت:« این هفت طرح که در اختیار ایمیدرو بود و در جاهای مختلف کشور قرار دارند پیش از این تا 70 درصد پیشرفت داشتند ولی نیمه تمام مانده بودند و حالا با همکاری بانک صنعت و معدن، ایمیدرو، وازتر صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی جانی دوباره گرفته اند و توانسته ایم این هفت طرح را تامین اعتبار کنیم.»
پروژه ساخت 7 طرح فولادی از 8 سال پیش کلید خورده است و تاکنون باید به بهره برداری می رسید. هیات وزیران دولت دهم در جلسه دوم تیر 1392 و به استناد اصل 138 قانون اساسی تصویب کرد که مبلغ پیش پرداخت مربوط به گشایش اعتبارات اسنادی طرحهای فولاد استانی (15 درصد پیش پرداخت به علاوه پنج درصد سهم بیمه سایناشور) از محل منابع مالی موجود در کشور چین به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران پرداخت شود و معادل ریالی آن از محل بدهی های دولت به ایمیدرو تهاتر شود. بر اساس این مصوبه قرارداد طرح های هفت گانه فولادی با یک شرکت چینی امضا شد.
براین اساس مبلغ قرارداد با چینیها برای طرح فولاد سبزوار دو میلیارد و 28 میلیون و 840 هزار و 688 یوان، طرح فولاد بافق یک میلیارد و 922 میلیون و 571 هزار و 816 یوان، طرح فولاد شادگان دو میلیارد و 149 میلیون و 137 هزار و 960 یوان، طرح فولاد نیریز دو میلیارد و 90 میلیون و 81 هزار و 480 یوان، طرح فولاد میانه دو میلیارد و 165 میلیون و 55 هزار و 992 یوان، طرح فولاد قائنات دو میلیارد و 236 میلیون و 282 هزار و 312 یوان و طرح فولاد سپید دشت دو میلیارد و 288 میلیون و 688 هزار و 22 یوان بود.
همچنین درباره نرخ تسهیلات بانک صنعت و معدن به پروژه ها گفت:« نرخ سود تسهیلات ما نسبت به بانک های تجاری پایین تر است و به عنوان مثال برای ایجاد طرح ها 19 تا 20 درصد است و براساس شرایط ممکن است تغییر کند اما هیچگاه بیش تر از این عدد نبوده است درحالی که در همین دوره بانک های تجاری تا 28 درصد هم سود می گرفتند.
کار ما بیش تر تامین مالی طرح هاست و نقش بانک های توسعه ای هم به این صورت است. البته طرح هایی هم که به بهره برداری می رسند و پیش از این بانک تامین مالی کرده مورد حمایت هستند و در رابطه با سرمایه در گردش به آن ها کمک می کنیم.»
او می گوید:« بانک صنعت و معدن از مرحله شروع استخراج تا فرآوری و سپس تبدیل به محصول نهایی، کار تامین مالی را برعهده می گیرد. این موارد شامل صنایع معدنی مثل بهره برداری از معدن، تهیه کنستانتره و فعالیت های مرتبط تکمیلی دیگر است و هم اکنون بین 10 تا 15 طرح در حال اجرا در زمینه زنجیره فولاد در سرتاسر ایران وجود دارد که تامین مالی شده اند و در حال اجا هستند که تعدادی از آن ها به بهره برداری رسیده اند و بخشی هم در آینده می رسند.»