مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان از جزئیات مذاکرات خود با گروه اس ام اس آلمان و چند شرکت دیگر خبر داد و گفت: سطح نمایشگاه متک 2015 بسیار بالا بوده و اینجا دسترسی به شرکتهایی که باید برای ارتباط با آنها هزینه و منابع زیادی صرف کنیم بسیار راحت است.
مرتضی آقاجانی که هماکنون در دوسلدورف آلمان برای بازدید از نمایشگاه متک 2015 بسر میبرد، سطح برگزاری نمایشگاه متک 2015 را بسیار عالی توصیف کرد و گفت: در صورتی که شرکتها با برنامه قبلی و پروژه مشخص در این نمایشگاه حضور یابند برای آنها بسیار مفید خواهد بود.
متن کامل گفتوگوی مرتضی آقاجانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در حاشیه نمایشگاه متک 2015 به شرح زیر است:
آقای آقاجانی در ابتدا بفرمایید سطح برگزاری نمایشگاه متک 2015 تا این لحظه چطور بوده و برداشت شما از این نمایشگاه چه بوده است؟
نمایشگاه بسیار عالی و در سطح بسیار بالایی برگزار شده است. ما در روز اول در زمینههای مختلف دارندگان تکنولوژیهای فولاد را به صورت سریع در نمایشگاه مرور کردیم و طی امروز و فردا با اولویتبندی و به صورت جزئی با شرکتهای مختلف صحبت خواهیم کرد. ما دنبال خیلی از شرکتها بودیم که با آنها مذاکره کنیم چه برای مسائل فعلی و چه برای مسائل آینده فولاد هرمزگان که خوشبختانه تمام این شرکتها در محیطی شاداب و دوستانه حضور دارند و ارتباط برقرار کردن با آنها نیز بسیار راحت از شرایط دیگر است. همه شرکتهای بزرگ دنیا اینجا دور هم جمع هستند و بسیاری از شرکتهایی که باید برای ارتباط با آنها منابع و هزینه زیادی صرف میکردیم اینجا به راحتی قابل دسترس بوده و میتوانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم.
از کدام غرفههای نمایشگاه بازدید داشتید و آیا مذاکرهای هم با شرکت خاصی داشتید؟
با چند مورد از شرکتهای نسوزکاز از جمله وزوویوس، آر اچ آی و رفراتک صحبتهایی داشتم. چون همانطور که میدانید یکی از اقلام مصرفی عمده ما در فولادسازی مواد نسوز هستند. چند از مورد از شرکتهای طراحی و ساخت مانند اس ام اس، دانیلی و تنوا هم در نمایشگاه حضور دارند و اینکه میتوانیم این شرکتها را یکجا و آنهم در سطح مدیران، مسئولان و تصمیمگیران پیدا کنیم بسیار خوب است و با این شرکتها نیز دیدار داشتیم و صحبت هم کردیم و بازدید مقدماتی نیز انجام شد و قرار است با برخی از آنها نیز ظرف روزهای آینده به صورت جزئیتر مذاکره کنیم.
آیا طرح جدیدی را قرار است با این شرکتها اجرا کنید؟
ما یک بحث فوری داریم که قول آنرا هم دادهایم و آن تولید محصولات ویژه به خصوص برای لولههای نفت و گاز است که api ایکس60 بوده که فعلا فولاد هرمزگان برای بخش محیطهای شیرین مشکلی از این بابت ندارد و ادعای ساخت آنرا دارد. پروژهای را دنبال میکنیم که ظرف کمتر از یک سال تا پایان 1394 یا اوایل 1395 بتوانیم ایکس60 را برای تمام محیطها تولید کنیم که این کار نیاز به تجهیزات گاززدایی دارد که یکی از موضوعاتی است که به اتفاقا تیم پنج شش نفره کارشناسان آن را در نمایشگاه دنبال میکنیم. دیروز جلسهای را در این زمینه با اس ام اس داشتیم و امروز هم جلسهای را با دو سه شرکت دیگر داریم. پیشنهادات آنها مرور میشود و از بین آنها ما بهترین پیشنهاد را از نظر کیفیت، قیمت و زمان اجرا انتخاب میکنیم.
نظر شما درباره حضور مدیران و کارشناسان ایرانی در نمایشگاه معتبری مانند متک 2015 یا گیفا 2015 چیست؟ این حضور و بازدید چقدر میتواند به ارتقای سطح دانش مدیران و کارشناسان ما کمک کند؟
به نظر من حضور همکاران ایرانی در نمایشگاه تاکنون خوب بوده است. هم مصرفکنندگان و هم کسانی که نمایندگان شرکتهای خارجی را در ایران دارند حضورشان در نمایشگاه خوب بوده است. اگر شرکت در اینگونه نمایشگاهها متناسب با تخصص افراد باشد و با برنامه و پیگیری سوژههای خاص انجام شود بسیار مفید خواهد بود و میتواند کمال استفاده از آن برد. البته استفاده عمومی از نمایشگاه هم خالی از لطف نیست. به هرحال دیدن این فضا از نظر امکانات، نظم و مسائل فنی تاثیرات روحی و روانی و توسعهای خواهد داشت. اما بهترین حالت این است که با برنامه قبلی و با داشتن یک پروژه آماده مثل فولاد هرمزگان در نمایشگاه شرکت کرد. تنها جایی که میشود ظرف یک روز همه شرکتها را مورد بازدید و مذاکره قرار داد و حتی وارد جزئیات شد همین نمایشگاه است.
آیا از فولاد هرمزگان تیم خاصی به همراه شما در نمایشگاه حضور دارند تا مسائل مرتبط با تکنولوژی و بومیسازی را دنبال کنند؟
ما در دو رده در نمایشگاه شرکت کردیم. یک رده مدیریتی در سطح معاونان که تلاش کردیم همکاران در فضای صنعتی جهان قرار بگیرند و خودشان را با دنیا مقایسه کنند تا بتوانند با مسائل آشنا شوند و شرکت را مدیریت کنند. رده بعدی هم کارشناسان و مدیران عمدتا بخشهای فولادسازی و نسوز فولاد هرمزگان هستند که تیم پنج شش نفره ترکیبی معاونتی، مدیریتی و کارشناسی در نمایشگاه حضور فعال دارند.
نقطه نظر خاص دیگری درباره نمایشگاه متک 2015 دارید؟
من فکر میکنم به جز بحث شرکت و استفاده از نمایشگاه باید بحث الگو گرفتن از نمایشگاه را نیز مدنظر قرار دهیم. باید تلاش کنیم همین نظم و ترتیب و شکل و شمایل و جذابیت را در ایران و نمایشگاههای داخلی نیز ایجاد کنیم که بسیار مفید خواهد بود. من فکر میکنم سمپوزیوم فولاد حداقل در جایگاه خودش مشابه چنین گردهمایی است. ما دو سال پیش که در هرمزگان و بندرعباس سمپوزیوم فولاد را برگزار کردیم، سعی کردیم خودمان را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم. اگر سایر برگزارکنندگان نمایشگاههای داخلی نیز سعی کنند این استانداردها را رعایت کنند ما میتوانیم این را به عنوان یک یادگیری تلقی کنیم و شاهد رشد یک فرهنگ ارتباطی خوب در یک فضای مناسب در کشور باشیم.
آقای آقاجانی به عنوان یک کارشناس نمایشگاهی باید عرض کنم که این رویداد عظیم هر چهار سال یکبار برگزار میشود و ما در ایران نظیر چنین نمایشگاهی را میتوانیم ایران متافو بدانیم که سال قبل نیز بسیاری از شرکتهای بزرگ داخلی و بینالمللی از صنایع مختلف در آن حضور داشتند. ایران متافو در فضای استاندارد نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود ولی باز مشاهده میکنیم که برخی شرکتهای داخلی رغبتی برای حضور در چنین نمایشگاه استانداردی ندارند. البته سمپوزیوم فولاد فقط برای فولاد است و صنایع دیگر را شامل نمیشود. این در حالی است که نمایشگاه متک و یا گیفا شامل همه صنایع مرتبط با فلزات میشوند. آیا شما هم از حضور در ایران متافو و نمایشگاههای استاندارد مشابه آن استقبال میکنید؟
نمایشگاههای صنفی مثل سمپوزیوم فولاد با منظور دیگری در فضای مشخصی برگزار میشوند و کاملا ویژه هستند. از اول هم بنا بوده که این رویداد در کارخانجات برگزار شود و فلسفه آن متفاوت است. ولی هرکجا نمایشگاهی را برگزار میکنیم مسائل فرهنگی هم مطرح است و مباحث فرهنگی را هم نباید فراموش کنیم. استاندارد برگزاری نمایشگاهها حتما باید رعایت شوند. البته فولاد هرمزگان به عنوان یک شرکت وظیفه خود میداند که در نمایشگاههای استاندارد مرتبط با حوزه کاری خود در داخل کشور شرکت کند و اگر دعوت شویم و شرایط آنرا هم داشته باشیم حتما در نمایشگاه شرکت میکنیم. ما یا در نمایشگاهی حضور نمییابیم و یا اگر حضور مییابیم این حضور با تمام قوا خواهد بود و انشالله در ایران متافو نیز در خدمت خواهیم بود.
منبع:ماین نیوز