یک کارشناس مسایل اقتصادی گفت: حصول توافق نهایی بین ایران و گروه ١+ ٥ در نهم تیرماه، نه تنها بر اقتصاد ایران، بلکه بر اقتصاد کشورهای منطقه نیز تاثیر مثبت و قابل توجه خواهد داشت.
سعید راسخی افزود: با برداشته شدن تحریم ها به ویژه تحریم های بانکی، ایران رشد مطلوبی را تجربه کرده و مزیت های بسیاری را نصیب شرکای تجاری خود در دنیا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ایران برای رشد اقتصادی، سرمایه گذاری و توسعه روابط بین المللی نیاز به سرمایه دارد، افزود: مشکل عمده کشور کمبود درآمد و پس انداز کافی است که به دلیل کاهش تولیدات داخلی اتفاق افتاده که آن هم در نتیجه نبود سرمایه گذاری مناسب بوده است.
به گزارش استیل ایران به نقل از ایسنا، این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه کمبود سرمایه حتی دامنه موج بیکاری را گسترش خواهد داد، افزود: بیکاری یعنی کاهش تولید و پایین آمدن تولید نیز یعنی عدم توان جذب سرمایه گذاری های بعدی و عقب ماندن سطح تولید از منابع مالی جدید، هرچند در سطح بالاتر نیز این امر سبب عمیق تر شدن فقر اقتصادی در کشور خواهد شد.
وی سرمایه گذاری داخلی و جبران کمبود آن از طریق سرمایه گذاری خارجی را از مهمترین عوامل ایجاد سرمایه برای توسعه تولید در کشور دانست و گفت: راه حل اصلی خروج از مشکل کمبود سرمایه نیز، استفاده از سرمایه های انباشت شده کشورهای توسعه یافته است.
راسخی یادآور شد: در واقع نبود منابع کافی و عدم وجود زیرساخت های لازم برای تولید از مهمترین عواملی است که سبب می شود سقف تولیدات مولد و ارزش افزوده کاهش یابد و در نتیجه حجم سرمایه در کشور رو به کاهش گذارد.
وی تاکید کرد: سرمایه و منابع مالی قادر است تولید را تحرک و با افزایش تولید و رشد تجارت، رفاه جامعه و سطح زندگی مردم را بهبود بخشد و در نتیجه زمینه بیشتری به لحاظ امنیت سرمایه گذاری به خصوص خارجی در این کشورها بوجود آید تا نهایتا به رشد و توسعه اقتصادی منجر شود.
این اقتصاددان افزود: کشور ما برای رونق دادن به اوضاع اقتصادی، ایجاد اشتغال و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار با مشکل کمبود منابع در جهت سرمایه گذاری روبرو است.
وی دستیابی به توسعه پایدار را نیازمند سرمایه گذاری برای بهره جویی از مزیت های نسبی و توانایی های بالقوه اقتصادی دانست و افزود: وقتی سرمایه کافی و در نتیجه تولید کافی وجود نداشته باشد، میان عرضه و تقاضا شکاف ایجاد می شود.
راسخی تاکید کرد: به دلیل ناکافی بودن پس انداز ملی و توسعه نیافتگی ساختارهای جذب مالی، پدیده کمبود سرمایه و گرایش به جذب سرمایه گذاری خارجی به صورت ملموسی در کشور تجلی خواهد کرد.
وی افزود: ایران در نتیجه دنبال کردن سیاست های صحیح موفق شده تورم را از ٤٠ به ١٦درصد کاهش دهد بنابراین با عزم جدی تر می تواند موفقیت های بسیاری برای افزایش تولید و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی و حفظ رقبای تجاری خود داشته باشد.
گفتنی است؛ به گفته مسعود احمد مدیر خاورمیانه و آسیای میانه صندوق بین المللی پول نیز توافق هسته ای ایران و کشورهای گروه ١+٥، مزایای اقتصادی قابل توجهی برای شرکای تجاری ایران در خاورمیانه و سراسر دنیا به همراه خواهد داشت چرا که ایران به منابع مالی قابل توجهی دست خواهد یافت.