کاهش تقاضای فصلی آهنآلات در ماه رمضان موجب شده تا این روزها رکود بازار آهن بیش از گذشته حس شود. قرار داشتن در روزهای گرم سال که با ماه رمضان نیز پیوند خورده، کاهش فعالیتهای ساختمانسازی و از طرفی رکود فراگیر در سایر بازارهای کالایی روزهای سختی را برای فعالان بازار و واحدهای فولادی رقم زده است بهطوری که کاهش قیمتهای اعلامی نیز کمتر کمکی به ترغیب خریداران برای حضور جدیتر در بازار نمیکند.
روز گذشته در بازار آزاد محصولات فولادی با آنکه نرخ دلار با افزایش حداکثر 14 تومانی نسبت به روز سهشنبه روبهرو شد و تا 3281 تومان بالا رفت، اما نه تنها اثری بر روند مثبت قیمتها در بازار آهن نداشت بلکه در این روز بعضا با کاهش قیمت میلگرد و برخی دیگر از آهنآلات هم روبهرو شدیم.
در حال حاضر به علت تعمیق رکود در خرید و فروشها، بازار فولاد واکنش خود نسبت به نوسانات نرخ ارز را از دست داده و برخلاف دوران رونق که هر گونه کاهش یا افزایش نرخ دلار بازخورد مستقیم بر روند قیمتها در بازار آهن داشت، بیتوجه به این فاکتور نوسان میکند. به بیان دیگر هماکنون مکانیزم عرضه و تقاضا در بازار فولاد و از طرفی بحث شدت میزان نیاز به دریافت نقدینگی از سوی واحدهای تولیدی مهمترین عامل تعیینکننده قیمتها در این بازار به شمار میرود.
از سوی دیگر در این میان بحث افزایش وام مسکن که در زمان اعلام افزایش آن برخی فعالان بازار معتقد بودند موجب تحرک و پویایی بیشتر معاملات خواهد شد نیز هنوز نتوانسته قفل خرید و فروشها را در بازار آهن بشکند. به نظر میرسد به علت تاخیر بعضا یکساله یا بیشتر در مشاهده نتایج این سیاست تشویقی، نمیتوان انتظار داشت در کوتاهمدت شاهد تغییر مسیر مبادلات فولاد به سمت رونق باشیم. به خصوص آنکه مدیرعامل بانک مسکن نیز روز گذشته در گفتوگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد مسکن برنامه تامین مالی بلندمدت میخواهد.
به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، محمدهاشم بتشکن گفت: بخش مسکن یک برنامه تامین مالی بلندمدت میخواهد که مهمترین پارامتر آن ثبات شرایط اقتصادی است پس اگر شرایط اقتصادی ثبات و پایداری لازم را داشته باشد تسهیلات بانک مسکن و هر بانک دیگری متناسب با تورم میتواند افزایش یابد و قدرت خرید را افزایش دهد.