بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود از وضعیت اقتصادی کشور، جزئیات مربوط به رشد اقتصادی سال گذشته را منتشر کرد و از رشدی نزدیک به صفر (6/ 0 درصدی) در زمستان سال گذشته خبر داد. پیش از این هم برآوردهای رشد اقتصادی زمستان حکایت از سقوط شدید آن به دلیل اثر کاهش قیمت نفت و همچنین رکود در ساخت و سازها داشت.
از اینرو اقتصاددانان پیشنهاد کرده بودند که دولت کماکان سیاست مهار تورم و رسیدن به هدف تورم تکرقمی را در پیش گیرد و پس از آن به فکر افزایش رشد اقتصادی باشد. برخی از کارشناسان بر این باورند که با توجه به نرخ رشد 3 درصدی در سال گذشته و همچنین کاهش شدید آن در فصل زمستان، کنترل تورم تنها فرصت قابل تحقق تیم اقتصادی دولت در سال 94 خواهد بود، از اینرو بهتر است تا سیاستگذاریهای پولی همچنان انقباضی باشد و برای مدت دو سال از سیاستهای انبساطی اجتناب شود تا تورم از هسته سخت خود عبور کرده و به سرازیری بیفتد، آنگاه سیاستهای انبساطی لازم برای راهاندازی پروژهها و خروج رکود از اقتصاد کشور به اجرا درآید. باشگاه اقتصاددانان در پرونده امروز خود این موضوع را با کارشناسان و صاحبنظران درمیان گذاشته این موضوع را مورد تحلیل قرار دادهاست که مهمترین پیام آمار اخیر بانک مرکزی در خصوص رشد اقتصادی چه بوده و اثر کاهش رشد اقتصادی در زمستان گذشته در سالجاری به چه شکلی خواهد بود.
به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، کارشناسان بر این باورند که اقتصاد ایران در سالجاری بین 2 تا 3 درصد رشد خواهد داشت؛ چراکه ظرفیتهای داخلی در حدی هست که با سیاستگذاریهای درست چنین رشدی را بهبار آورد. به اعتقاد این دسته از کارشناسان دولت با درک چنین واقعیتی بهتر است از تزریق هرگونه منابع مالی جدید به پروژههای عمرانی دست نگه دارد و پس از اصلاح تورم، به ایجاد رشد نیز فکر کند.