معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه توسعه صادرات به بازار هند را یکی از برنامههای این شرکت در حوزه صادرات در سال جاری دانست و گفت: گروه فولاد مبارکه برای سال جاری رسیدن به تولید 2 میلیون تن صادرات را هدفگذاری کرده است.
محمود اکبری با اشاره به اینکه فولاد مبارکه با وجود همه مشکلات و موانع فعلی با 100 درصد ظرفیت خود در حال تولید بوده و رکوردهایی را نیز در همین زمینه زده است، افزود: شرکت فولاد مبارکه امسال 1.5 میلیون تن صادرات را هدفگذاری کرده که این رقم در کل مجموع گروه فولاد مبارکه با احتساب شرکتهای زیرمجموعه به 2 میلیون تن خواهد رسید.
وی درباره اظهارات اخیر مدیرعامل فولاد مبارکه در حاشیه نمایشگاه متک 2015 درباره برنامه فولاد مبارکه برای تولید فولادهای خاص مانند فولادهای ضدزنگ توضیح داد: یکی از اهداف و برنامههای فولاد مبارکه تولید محصولات با ارزش افزوده بالاست و همین زمینه نیز جلسات مرتبی با مشتریان و مصرف کنندگان محصولات خاص داریم و بازار این نوع محصولات را نیازسنجی میکنیم. سال قبل نیز توانستیم 39 درصد هدف تولید و فروش محصولات ویژه را بالاتر از برنامه محقق کنیم. همچنین تعاملات خوبی با صنعت خودروسازی، تولیدکنندگان لولههای انتقال سیالات و ورقهای خاص برای صنایع نفت و گاز داریم تا بتوانیم نیازهای آنها را تامین کنیم.
او با بیان اینکه فولاد مبارکه هماکنون به 40 بازار جهانی محصولاتش را صادر میکند، در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر اینکه فولاد مبارکه در بازارهای صادراتی محصولات خود را ارزانتر از بازار داخلی عرضه میکند، توضیح داد: در بازار جهانی حرف اول را رقابت میزند و نمیتوانیم مطابق میل خود عمل کنیم. هر بازار هم قیمت مختص به خود را دارد. ما دنبال بازارهایی رفتیم که بهترین قیمتها را داشته باشند. البته همیشه هم اینطور نیست که قیمت فروش در بازار صادراتی کمتر از بازار داخلی باشد و ممکن است در مواقعی این وضعیت برعکس هم شود. از سوی دیگر هماکنون شرکتهای چینی در بازارهای صادراتی رقیب خود یکدیگر شدهاند در حالی که در گذشته رقیب سایر کشورها بودند.
به گزارش استیل ایران به نقل از ماین نیوز، معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه مولفههای موثر بر تولید فولاد از جمله انرژی هیچکدام کاهشی نبودهاند، افزود: ما در شرایط نابرابر با تولیدکنندگان فولاد خارجی در حال کار هستیم. از سوی دیگر ما هیچ وقت متقاضی وضع تعرفه نبودهایم اما بحران کنونی بسیار طولانی شده است و روی تولید همه شرکتهای فولادی اثر منفی گذاشته است.
اکبری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما هدف تولید 55 میلیون تن فولاد تا 1404 قابل تحقق است یا خیر؟ افزود: با روند کنونی این هدف قابل تحقق نیست. از سوی دیگر برخی شرکتهایی که طرحهای فولادی را از دولت گرفته بودند تا این طرحها را تکمیل کنند حالا قصد دارند این طرحها را به دولت بازگردانند چون آینده روشنی را در این حوزه متصور نیستند. ترکیه به تولیدکنندگان فولاد خود جایزه صادرات میدهد و همین باعث شده تا تولید این کشور به 38 میلیون تن برسد و جالب اینجاست که حمایت دولت ترکیه از صنعت فولاد این کشور هماکنون نیز ادامه یافته و این کشور روی واردات فولاد تعرفه 40 درصدی گذاشته است.