مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان مستقر در اردکان گفت: جذب نیروی بومی و حفظ محیط زیست از اولویت های این شرکت است.
اسدالله فرشاد افزود: وزرات صنعت، معدن و تجارت در راستای تحقق برنامۀ مدون چشم انداز 20 سالۀ توسعۀ اقتصادی و اجتماعی کشور، یک برنامۀ جامع توسعۀ فولاد را تدوین کرد و وظیفۀ اجرای راهبردی و پیگیری این برنامه را به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی کشور (ایمیدرو) محول نمود.
وی اضافه کرد: سازمان نوسازی و توسعه صنایع معدنی ایران در سال 1385 در راستای توسعۀ صنایع آهن و فولاد ایران و در چارچوب سند چشم انداز 20 ساله با مشارکت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت سرمایه گذاری غدیر وشرکت فولاد آلیاژی ایران اقدام به تأسیس شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان نمود و متعاقباً با همان هدف شرکت آهن و فولاد ارفع نیز تأسیس گردید.
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با بیان اینکه در شهرستان اردکان دو شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان و آهن و فولاد ارفع تشکیل شدند اظهار کرد: ظرفیت اسمی تولید سالانۀ هر کدام از این کارخانه ها 800 هزار تن در سال می باشد که در سال 1393 یعنی در چهارمین سال بهره برداری کارخانه موفق شده ایم تا حدود 8.5 درصد بالاتر از ظرفیت تولید اسمی تولید داشته باشیم.
فرشاد افزود: کارخانۀ احیای مستقیم غدیر ایرانیان در زمینی به وسعت 86هکتار و هم جوار شرکت آهن و فولاد ارفع و گندله سازی چادرملو و در 25 کیلومتری اردکان واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه آهن اسفنجی محصول این کارخانه است و بیشترین تقاضا و عرضۀ آن در استان یزد می باشد تصریح کرد: از مشتریان اصلی ما شرکت فولاد آلیاژی ایران، شرکت نورد فولاد یزد و شرکت های کوچک دیگری که در شهرک صنعتی اردکان واقع هستند فولاد نطنز، فولاد پاسارگاد و سایر شرکت های تولید کننده فولاد می باشند.
این مدیر گفت: همچنین چند کارخانۀ ذوب فولاد القایی هست که با سرمایه گذاری هندی ها در حد فاصل اردکان تا گندله سازی چادرملو احداث شده و این کوره های القایی تولیدی در حدود 100 الی 200 هزار تن در سال دارند که تمام مواد اولیه شان را کارخانه آهن و فولاد غدیر ایرانیان تأمین می کند واز دیگر مشتری های دایمی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان می توان به شرکت فولاد خوزستان، شرکت فولاد مبارکه و گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز نام برد.
فرشاد اظهار کرد: تکنولوژی به کار گرفته شده در کارخانۀ آهن و فولاد غدیر ایرانیان، تکنولوژی احیای مستقیم با روش میدرکس است که از مدرنترین فن آوری های روز دنیاست و امروز حدود 78 درصد کل کوره های احیای مستقیم تولید آهن اسفنجی در دنیا به روش «میدرکس» و 22 درصد به شیوۀ «HYL» است، در ایران چون تجربۀ استفاده از روش میدرکس در فولاد مبارکه و فولاد خوزستان داشته ایم که تجربۀ موفقی بوده است، ما نیز از این روش استفاده کردیم.
وی عنوان کرد: اما در رابطه با تأمین منابع مالی سهام داران خوبی داشته ایم که عبارتند از شرکت سرمایه گذاری غدیر، شرکت معدنی صنعتی چادرملو و شرکت فولاد آلیاژی و توانسته ایم از تسهیلات صندوق ذخیرۀ ارزی نیز استفاده کنیم و خوشبختانه تا به امروز تمام قسط هایمان را به موقع بلکه زودتر از موعد مقرر پرداخت کرده ایم و امیدواریم که ان شاءالله بتوانیم تا یکی دو سال آینده تمام بدهی مان را پرداخت کنیم.
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان گفت: امور بهره برداری کارخانۀ غدیر بر عهدۀ شرکت فن آوران فولاد آبتین است که به عنوان پیمان کار در شرکت غدیر ایرانیان فعالیت می کند و کارگران، تکنسین ها و مهندسین خود را بر اساس انتخاب از بهترین و شایسته ترین متقاضیان واجد صلاحیت های علمی و اخلاقی و با تجربیات مرتبط از طریق برگزاری آزمون که توسط دانشگاه اردکان در سال 1389 برگزار شد به استخدام درآورده است، همچنین بررسی آمار قبول شدگان نشان می دهد که بالای 90 درصد نیروی بومی جذب شده اند و امور بهره برداری شرکت را تشکیل می دهند و نیروهای غیربومی با تعداد اندک، عمدتاً در رده های سنی بالا قرار دارند که آن هم به خاطر تخصص و تجربه و دانش فنی بسیار بالای آنها در امور مربوط به این تکنولوژی می باشد.
فرشاد افزود: البته مزیت حضور این گروه متخصص و مجرب غیر بومی، وقتی در کنار نیروهای بومی جوان که در آهن و فولاد غدیر کار می کنند و میانگین سنی شان هم زیر 31 سال است، این است که باعث انتقال دانش و تجربه به آنها می شوند و این مزیت مهمی است که نیروهای جوان بومی به مرور زمان می توانند جزو سرمایۀ نیروی انسانی فنی و مهندسی کشور شوند.
وی گفت: در مجموع نیروی های انسانی ما جزو بهترین نیروهای آموزش دیدۀ جوان استان یزد هستند که به مرور زمان کارهای راهبردی و مدیریت بهره برداری را هم خودشان انجام خواهند داد و در این پروژه حدود 225 نفر به طور مستقیم و 1000 نفر به طور غیرمستقیم مشغول به کارند.
وی افزود: به گونه ای که روزانه بالغ بر 200 کامیون از محصولات کارخانه به جاهای مختلف ایران ارسال می شود. وی ادامه داد: البته ان شاءالله در نظرداریم با طرح های توسعۀ در دست اقدامی که داریم، بتوانیم در آینده فرصت های جدیدی را برای اشتغال پایدار خلق کنیم.
این مسوول با اشاره به اینکه ما سرمایه گذاری بسیار اساسی، حدود 8 میلیون یورو، فقط برای حذف آلاینده ها در کارخانه سرمایه گذاری کرده ایم و الان به جرأت می توانیم بگوییم که پاک ترین صنعت استان یزد را داریم بیان کرد: شک نکنید که اگر تمام کارخانجات فولادسازی کشور را ببینید به این نتیجه می رسید که این کارخانه به لحاظ نظافت، پاکیزگی و فضای سبز و هوای پاک در رأس بهترین کارخانه های ایران قرار دارد.
وی گفت: این صنعت، یک صنعت کم آب خواه است و ما به کمک تکنولوژی توانسته ایم یک هشتم آب بری نسبت به ذوب آهن اصفهان را داشته باشیم، ما با انتخاب تکنولوژی مدرن در کارخانه، سیستم جمع آوری گرد و غبار و سامانۀ جمع آوری آب های برگشتی را داریم و نه تنها اجازه نمی دهیم ذرات آلاینده وارد محیط شوند، بلکه با جمع آوری و بازگرداندن این ذرات، آنها را تبدیل به یک فرصت اقتصادی می کنیم چرا که امکان فروش این ذرات بازیافتی وجود دارد.
به گزارش استیل ایران به نقل از ایرنا، فرشاد افزود: با ایجاد تحول تکنولوژی میدرکس توسط کارگروه های تحقیق و توسعه در شرکت، مصرف آب را حدود 18 لیتر در ثانیه نسبت به استاندارد جهانی کاهش داده ایم و آب را خنک می کنیم و فضای سبز را با پساب بازیابی شده آبیاری می کنیم و از این راه اقداماتی را در جهت توسعۀ فضای سبز و فضای مطلوب برای فعالیت کارگران فراهم کرده ایم.
این مدیر ادامه داد: میزان ذرات معلق در هوا مطابق با استانداردهای جهانی است و آمادگی داریم تا متخصصین محیط زیست کشور را دعوت به بازدید نماییم.
فرشاد با بیان اینکه باید یادآور شویم که اگر دایماً برخی اقشار ندانسته و غیرکارشناسی مواردی را در خصوص آلودگی های زیست محیطی مطرح کنند، سرمایه گذاران را دچار حاشیه کرده و سرمایه گذار در منطقه رغبت لازم را پیدا نمی کند که سرمایه گذاری کند افزود: ما باید حواسمان باشد که در بیان مسایل توجه کنیم.
وی اضافه کرد: شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در انجمن های تولید کنندگان فولاد، انجمن تحقیق و توسعۀ صنایع، انجمن متالورژی ایران، انجمن کیفیت ایران و نیز اتاق بازرگانی یزد عضو است و غیر از عضویت، مفتخر به دریافت لوح سپاس تولید ملی، افتخار ملی از مجموعۀ استانداری و خانۀ صنعت و معدن یزد شده است.
این مسوول افزود: همچنین لوح جایزۀ ملی تعالی سازمانی را از مرکز مطالعات تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی دریافت داشته و در سال 1392 نشان تلاشگران را در جایزۀ بهره وری معادن و صنایع معدنی از ایمیدرو دریافت کرده است و به عنوان شرکت صنعتی- معدنی برتر سال 1393 کشور توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انتخاب شده و از دست رییس جمهور جناب آقای دکتر روحانی لوح سپاس دریافت نموده است، همچنین جایزۀ تضمین کیفیت اتحادیۀ اروپا را هم به خاطر صادراتی که داشته ایم دریافت کرده ایم.
وی با بیان اینکه شهرستان اردکان از ویژگی های بسیار ممتازی در دهۀ اخیر برخوردار شده است افزود: آمار و اطلاعات ادارۀ کل صنعت و معدن و تجارت از سال 1380 نشان می دهد تا کنون سرمایه گذاری های بسیار کلان و بزرگی برای احداث مجتمع گندله سازی اردکان با ظرفیت 3.5 میلیون تن در سال، دو کارخانۀ بزرگ آهن و فولاد با ظرفیت هر کدام بالغ بر 850 هزار تن در سال، شیشه سازی اردکان، نیروگاه 500 مگاواتی چادرملو و یک کارخانۀ احیای مستقیم 1.6 میلیون تن و فولاد سازی 1.2 میلیون تن توسط شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و ... در شهرستان اتفاق افتاده است که همه از پشتوانۀ مطالعات عمیق به لحاظ توجیه فنی و اقتصادی برخوردار بوده اند و مجوزهای لازم را از وزارت صنعت و معدن و تجارت دریافت کرده اند.
فرشاد گفت: کمتر شهری را سراغ داریم که شرایط کار و اشتغال در آن مثل این منطقه مهیا باشد. روزانه تعداد زیادی اتوبوس و مینی بوس از جای جای شهرهای اردکان و اطراف مثل میبد، عقدا و یزد به این منطقه می آیند.
وی با اشاره به اینکه فرصت های شغلی گوناگونی برای شهرستان و فارغ التحصیلان جوان جویای کار و اشتغال فراهم شده است تصریح کرد: مناسبات اشتغال مولد و پایداری که در این منطقه ایجاد شده فرصت های بی نظیری ایجاد کرده اند.
وی افزود: امروز تمام قطعات یدکی و مواد مصرفی از جای جای ایران به اینجا می آید، در حالی که اگر علاقه مندان به سرمایه گذاری و نیروی جوان و تحصیل کرده در این فضا ترغیب شوند و در صنایع پایین دستی آهن و فولاد بتوانند سرمایه گذاری کنند، این نیاز در خود منطقه برآورده می شود.
این مسوول ادامه داد: من اطمینان دارم این فرصت در آینده هست، در حقیقت امروز ما باید تصمیم بگیریم که به سمت و سوی صنایع پایین دستی فولاد و آن بخش هایی که کم آب خواه و پاک هستند حرکت کنیم. وی اظهار کرد: بنابراین به اعتقاد من اردکان نه تنها امروز، بلکه باید برای همیشه از قطب های مهم اقتصادی، اجتماعی کشور باقی بماند.
فرشاد اظهار کرد: به هر حال شرکت های سرمایه گذاری امید و سرمایه گذاری غدیر و سرمایه گذاری توسعۀ معادن و فلزات، که سه شرکت برتر سرمایه گذاری ایران هستند، هیچ کدام تا الان یک ریال از پولشان و سودشان را بیرون از این استان سرمایه گذاری نکرده اند و این فرصت بی نظیری برای جلب سرمایه گذار در مسیر توسعه می باشد، سهام داران این شرکت ها به جای آنکه سود سهام را پرداخت کنند، آن را برای ایجاد کارخانه های جدید سرمایه گذاری کرده اند و هر سهام دار اگر دوباره بتواند کارخانۀ جدید احداث کند، اقدام مهمی است که مشکلات بیکاری را می تواند از بین ببرد.
فرشاد تصریح کرد: به نظر من با احداث صنعت و کارخانه هست که ما می توانیم زمینه های جدید اشتغال مولد را فراهم کنیم، به هر حال امیدواریم مشکلاتی که اصحاب تولید صنایع آهن و فولاد کشور با آن دسته و پنجه نرم می کنند با روحیۀ مثبت و آغوش باز مدیران لایق و مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، استاندار، امام جمعه، نمایندۀ مجلس و سایر مدیران و مسوولان پر تلاش شهرستان برطرف شود که جا دارد از همدلی ها و مساعدت های همۀ این عزیزان نیز تشکر نمود.
وی گفت: واقعاً فضایی که در شهرستان اردکان و استان یزد ایجاد شده همواره یک فضای مثبت و ترغیب کننده برای سرمایه گذاران غیربومی برای آوردن سرمایه به داخل این استان بوده است و به اعتقاد من فضای رونق و روند رو به رشد توسعه باید همواره فراهم باشد.
مدیر عامل آهن و فولاد غدیر ایرانیان گفت: در دهۀ آخر ماه مبارک رمضان امسال با توفیقاتی که دولت تدبیر و امید در عرصۀ جهانی به دست آورد و در مذاکرات 1+5 وین با تلاش جهاد گونۀ تیم مذاکره کنندۀ ایران عزیز موفق شد، قطعاً شرایط جدیدی فراهم خواهد شد که برای مملکت و به ویژه صنعتگران و کارآفرینان امید ایجاد می شود.
فرشاد با اشاره به اینکه من فکر می کنم این توافق یک خبر بسیار خوب برای صنایع آهن و فولاد کشور است گفت: تحریم ها باعث شده بود که ما در عرصۀ صادرات دچار مشکل باشیم، شرکت ها برای صادرات محصولات کارخانجات مختلف تولید آهن و فولاد خود با مشکلات جدی روبرو بودند و این باعث می شد که به هر حال نتوانند به راحتی وجوه ارزی ناشی از فروش محصولات صادراتی خود را دریافت کنند و میزان صادرات را توسعه بدهند.
فرشاد با بیان اینکه همین فضای پس از تحریم و پس از توافق نامۀ هسته ای بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 1+5 ، شرایط جدیدی را ایجاد می کند و ظرفیت های بی نظیری برای سرمایه گذاری در صنایع معدنی فراهم می آورد اشاره کرد: امکان توسعۀ ارتباطات در تولید و صادرات، فضای جدیدی را برای خانوادۀ آهن و فولاد ایجاد می کند تا با بهره مندی از بهترین تکنولوژی های روز دنیا پروژه های جدیدی را تعریف نمایند.
وی افزود: در پایان از مردم شریف شهرستان اردکان، که فرزندان آنان در تمامی عرصه های کار مولد و کارخانجات بسیار پیشرفته و مدرن اردکان مشغول کار هستند انتظار دارد تا با روحیۀ متعالی و توسعه نگر و با آغوش باز با سرمایه گذاران و صاحبان دانش و تکنولوژی و نیروی انسانی با تجربه ای که برای انتقال دانش و تجربه دعوت شده اند تا در مسیر توسعۀ همه جانبه خدمات ارزنده ای را ارایه نمایند، تعامل سازنده ای داشته باشند و به توسعۀ اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و صنعت اردکان و استان یزد کمک نمایند.