تجارت فولاد در چین از سال 2011 افت داشته است . این روند نزولی در سال 2015 بدتر شده چرا که تقاضا با رکود همراه بوده است و قیمت فولاد به پایین ترین سطح خود رسیده است. بنابراین تعداد زیادی از شرکت های تجاری فولاد در سال های اخیر تعطیل شده اند،اما خیلی از تجار سعی دارند که این روند را نگه دارند.
از سال 2004 تا 2010 صنعت فولاد چین حرکت صعودی داشته است. همچنین در آن سال ها سود های کلانی به دست آوردند. اما از سال 2011 که اقتصاد رو به زوال رفت، تجار چینی ضربه سختی خوردند چرا که بازار دولتی رو به رکود بود و این دلیلی بر کاهش قیمت فولادشد.
ناتوانی در برطرف کردن این کاهش قیمت باعث شد که خیلی از شرکت ها تا سال 2012 ورشکست شوند. تقریبا نیمی از تجار فولاد نیز ورشکست شدند. حتی در شانگهای که یکی از مراکز بزرگ چین در بخش تجارت فولاد می باشد 70 درصد تجار بازار فولاد را ترک کردند. در سال 2012 اگرچه اقتصاد با رکود همراه بوده است و تقاضای فولاد کاهش داشته اما خیلی از تجار داخلی شروع به پایین آوردن قیمت کردند.این افت قیمت باعث شد که قیمت فولاد از 600 دلار هر تن در ماه دسامبر 2008 به 306 دلار هر تن در ماه جولای 2015 برسد.
به گزارش استیل ایران به نقل از ایفنا، معمولا تجار فولاد به عنوان یک واسط بین تولیدکننده های فولاد و مصرف کننده ها هستند. تجار ابتدا برای تولیدات تولیدکننده ها پول پرداخت می کنند و سپس تولیدات را به مشتریان خود می فروشند. این کار به عنوان یک اعتبار برای تجار به حساب می آید. تجار نیاز به وام گرفتن از بانک دارند تا به کارخانه های فولاد بپردازند. زمانی صنعت فولاد موفق است که مشتری ها توان بازپرداخت را داشته باشند و بانک ها تمایل به وام دهی داشته باشند. وقتی روند بازار رو به زوال است، مشتری ها به تجار بدهکار می شوند و شرایط بازپرداخت به بانک ها سخت تر می شود چرا که بانک ها اعتماد خود را به تجار از دست می دهند.