وزیر صنعت، معدن و تجارت از آغاز ارتباط بانکهای داخلی با همتایان خارجی خود برای گشایش در تامین مالی بخش تولید خبر داد. محمدرضا نعمتزاده گفت: با اصلاح سیاستهای بینالمللی امیدوار به جذب سرمایههای خارجی هستیم تا بتوان به نقدینگی مورد نیاز صنایع تولیدی داخلی کمک کرد. در این میان، بانکها باید با ارتباطی که با بانکهای خارجی برقرار میکنند، خطوط اعتباری لازم را بگیرند که حجم مبادلاتمان افزایش یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در حاشیه افتتاح نمایشگاه بینالمللی مبلمان در جمع خبرنگاران افزود: کمبود نقدینگی به دلایلی همچون رکود، تورم داخلی، تغییر نرخ ارز و تحریم سبب شد که در حوزه واردات و صادرات با مشکلاتی مواجه شویم، البته برخی دوستان اقتصادی ما معتقدند اگر نقدینگی را افزایش دهیم، مجددا تورم افزایش مییابد. وی تصریح کرد: افزایش نقدینگی بخش تولید در میزان تورم تاثیرگذار نیست، چون پول وارد چرخه اقتصادی شده و در گردش است.
نعمت زاده با اشاره به مشکل نقدینگی در بخش تولید و صادرات اظهار کرد: بانکها سال گذشته ۴۰ درصد تسهیلات بیشتری به بخش صنعت و معدن دادهاند که کافی نیست و دولت درصدد افزایش سرمایه بانکها برای ارائه تسهیلات است. وی همچنین در مورد صنایع مبلمان نیز گفت: کل تولیدات صنایع مبلمان متکی به فعالان بخش خصوصی است و در حال حاضر 50 هزار واحد تولیدی در بخش مبلمان فعالیت میکنند که تعداد اندکی از آنها کارخانههای متوسط و بزرگ هستند. وی اظهار کرد: صنعت مبلمان رو به رشد بوده و فعالیتهایی که در این خصوص در این نمایشگاه مشاهده کردم امیدواری را برای افزایش صادرات این محصول فراهم میکند.
به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنعت مبلمان صنعتی مشتمل بر صنعتگران، مهندسان و طراحان است، افزود: با توجه به فضایی که در کشور فراهم شده است، به زودی روابط ما با کشورهای همسایه و جهان عادی خواهد شد که این امر با همت شورای مبلمان و اتحادیهها زمینه افزایش صادرات این محصولات را فراهم میکند. در این زمینه وزارت صنعت، معدن و تجارت پشتیبانیهای لازم را انجام میدهد. نعمتزاده در خصوص بدهی چینیها به ایران و نحوه واردات از این کشور در شرایط پساتحریم گفت: این سوال را باید از بانک مرکزی پرسید اما هیچ الزامی برای واردات از این کشور وجود ندارد و واردات به صورت آزادانه انجام میشود. وی اضافه کرد: پولی که در چین داریم پشتوانه تسهیلات است که بانک مرکزی در این زمینه تصمیمگیری نهایی را انجام میدهد.