پس از اینکه سنگآهن و فولاد در بازارهای بینالمللی و داخلی با رکود مواجه شد کنسانترهسازیها هم با مازاد تولید روبهرو شدند زیرا با کاهش قیمتها، تولیدکنندگان دیگر تمایلی برای فروش از خود نشان نمیدادند اما به اعتقاد کارشناسان این حوزه در بازار کنسانترهسازی زمانی تعادل ایجاد میشود که واحدهای گندلهسازی هم به بهرهبرداری برسند و این ۲ واحد در کنار یکدیگر بازار را متعادل کنند. البته تمام اینها منوط به این است که در کشور سنگآهن با عیار بالا استخراج شود و طرحهای اکتشافی و زمینشناسی گسترش پیدا کند و سپس در واحدهای کنسانترهسازی و گندلهسازی مورد استفاده قرار گیرد تا از خامفروشی هم جلوگیری بهعمل آید.
آنچه درحالحاضر کشور به آن نیاز دارد این است که طرحهای اکتشافی در حوزههای مختلف بهویژه در معادن سنگآهن افزایش پیدا کند تا بدین وسیله امکان مطالعه دقیق روی ذخایر قطعی کشور افزایش یابد.
سیدمحمد فاطمیان، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت میگوید: درحالحاضر در کشور سنگآهن با عیار بالا و ذخایر قطعی شناخته شده کمی وجود دارد که در اینباره باید طرحهای اکتشافی و زمینشناسی تکمیل شود.
وی میافزاید: همچنین باید با اکتشافات گسترده و مطالعات دقیق ذخایر قطعی سنگآهن شناسایی شود زیرا قیمت تمام شده محصولات و مواد معدنی هر روز در حال تغییر است بنابراین باید تا جایی که امکان دارد قیمت تمام شده محصولات را کاهش داد.
وی درباره نقش انرژی در قیمت تمام شده محصولات معدنی خاطرنشان میکند: در بحث انرژی باید این را بپذیریم که انرژی روزی باید از حالت یارانهای خارج شود و واحدهای اقتصادی بتوانند شرایط خود را براساس شاخصهای رقابتی دنیا تغییر دهند.