بازار فولاد مدتها است كه با اتفاق تازهاي جز ركود مواجه نبوده است، ركودي كه به تازگي وارد عمق بيشتري شده است. بر اين اساس اعمال تخفيف 50 توماني فولاد خوزستان روي شمش آهن كافي بود تا ميلگرد واكنشي نزولي نسبت به اين اتفاق داشته باشد.
روز گذشته و در شرايطي كه تقاضا در بازار فولاد كمترين تغييري نداشت و قيمتها نيز به دنبال اقدام فولاد خوزستان با كاهش همراه بودند، فولاد نيشابور، ذوبآهن اصفهان و فولاد قزوين قيمتهاي خود را بين 5 تا 10 تومان كاهش دادند. اين كاهش قيمت در حالي از سوي توليدكنندگان در بازار رخ داده است كه ميلگرد A2 فولاد قزوين در سايز 10 و 12 پس از دو هفته مقاومت در بازار سرانجام كف قيمت 1400 تومان را شكست و به 1390 تومان رسيد.
به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، اقدام اين توليدكنندگان براي كاهش قيمت به خوبي نشاندهنده شرايط فعلي است؛ به اين ترتيب كه توليدكننده در پي يافتن مشتري تخفيف بيشتري را اعمال ميكند مشتري نيز براي كاهش بيشتر قيمتها به جاي خريد، ترجيح ميدهد صبر كند. در اين ميان بورس كالا نيز شاهد عرضه يا معامله چشمگيري نبود. بر اين اساس 110 تن سبد میلگرد 28تا14-A3 مجتمع فولاد خراسان با قيمت 1350 تومان نقدي بدون معامله باقي ماند. در مقابل توليدي فولاد سپيد فراب كوير 1650 تن سبد ميلگرد مخلوط بهصورت نقدي در بورس كالا عرضه كرد كه تمام اين عرضه با قيمت 1330 تومان معامله شد. اما به عقيده كارشناسان كاهش قيمت و تخفيفهاي پيدرپي اتفاقي است كه از اين پس بايد انتظار آن را داشته باشيم زيرا بازار در حال حاضر وارد دور نزولي قيمتها شده است. يك كارشناس بازار فولاد در اين زمينه ميگويد: در حال حاضر شرايط نزولي شده است و معمولا در چنين شرايطي مصرفكنندگان براي كاهش بيشتر قيمتها صبر ميكنند و دست از خريد ميكشند. مهدي سرلك در ادامه ميگويد: البته اين ريزشها به نفع هيچ كس نيست، زيرا هم حاشيه سود توليدكننده را بيش از پيش كم ميكند و هم اينكه مصرفكننده پروژه خود را براي كاهش بيشتر قيمتها تعطيل ميكند.
اما اتفاق تازهاي كه پس از مطرح شدن تخفيفها در بازار فولاد در حال رخ دادن است، ورود دلالان به بازار است. سرلك در اين زمينه ميگويد: با روند كاهش قيمتي كه اخيرا آغاز شده است و توليدكنندگان را براي ادامه بقا مجبور به اعمال تخفيفهاي بيشتر ميكند، واسطهگري رشد خواهد كرد به اين ترتيب كه توليدكننده براي جذب مشتري محصول خود را با 5 يا 10 تومان تخفيف در هر كيلو همراه ميكند اما كسي كه از اين تخفيف بهرهمند ميشود الزاما آن را بر قيمت فروش خود اعمال نميكند و در اين ميان اين تخفيف به سود واسطه ميشود و نه كارخانه يا مصرف كننده نهايي. با تمام اين تفاسير كارشناسان عقيده دارند تا انتهاي امسال شاهد تغيير يا بهبود در بازار فولاد نخواهيم بود، زيرا از يك سو بايد در انتظار تصميم دولت براي پروژههاي عمراني باشيم و از ديگر سو با ورود به فصل سرما عملا تقاضايي براي ساخت و ساز وجود نخواهد داشت. بنابراين به نظر ميرسد انتهاي امسال بهترين زمان براي دست دادن يك پيشبيني از وضعيت بازار فولاد باشد.