رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با تایید خبر قرداد سالانه 200میلیون دلاری لیران و هند برای تامین گندله مورد نیاز فولاد، گفت: در حال حاضر در زنجیره تولید فولاد یک گلوگاه مهم داریم که آن تامین گندله است.
مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان در این باره گفت: در مقطع فعلی ظرفیت گندلهسازیمان نه در بالا دست خود که سنگآهن است تناسب دارد نه با پاییندست خود که مصار ف در صنعت فولاد است، تناسب دارد به همین دلیل سراغ همکاری با هند رفتهایم.
او افزود: برای تامین نیاز خود در فولادسازی سعی داریم این خلا را با صادرات سنگآهن به هند و واردات گندله به ایران پر کنیم که در این راستا با یک شرکت هندی نیز توافق کردهایم.
سبحانی با بیان اینکه برای ارتقا و راهاندازی واحدهای فولادسازی کشور نیز سرمایهگذاریهای بسیاری انجام شده، گفت: برای تولید گندله سرمایهگذاریهایی شده که تا پایان سال این سرمایهها به بهرهبرداری خواهند رسید یعنی پیشبینیام این است که تا اوایل سال آینده مشکل کمبود گندله داریم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد همچین افزود: دو راه برای برطرف شدن این مشکل پیش رو داریم که یا آن نیازمان را از کشورهای دیگر خریداری کنیم و بیاوریم که اگر هند باشد آنها بر مبنای خرید سنگ از برزیل قیمتگذاری میکنند و صرفه اقتصادی ندارد. راه دوم این است که سنگمان را به صورت کارمزدی به هند ببریم و آنها به گندله تبدیل کنند و از این طریق به ایران بیاوریم و در صنعت فولاد تزریق کنیم.
او با بیان اینکه راه دوم را انتخاب کردهایم، گفت: بهترین راه این است که از سنگ داخلی به گندله برسیم. زیرا ظرفیتمان در تولید گندله محدود است و اگر سنگمان را به هند ببریم تا به گندله تبدیل شود، بیشتر به صلاح است. در واقع ناچار هستیم تا یک سال آینده این کار را برای تامین مواد مورد نیاز تولید فولاد انجام دهیم.
این اظهارات در حالی است که رئیس یک شرکت دولتی هندی گفته است این شرکت توافق کرده که گندله سنگآهن با کیفیت به ایران صادر کند. این قرارداد که ارزش آن می تواند سالانه به 200 میلیون دلار برسد حکایت از تقویت مناسبات تجاری بین دو کشور همزمان با کاهش تحریمها دارد. بررسیها نشان میدهد این شرکت ممکن است برای تامین تقاضای قابل توجه در ایران، دو میلیون تن گندله سنگآهن به این کشور صادر کند.
به گزارش استیل ایران به نقل از فولادنیوز، آمارها نشان میدهد ایران در سال گذشته 21 میلیون تن گندله سنگآهن تولید کرده، در حالی که تقاضا برای این محصول به 28 تا 29 میلیون تن رسیده است.