یک فعال بازار سرمایه به پیش بینی وضعیت بورس در ماه های آینده پرداخت و با بیان اینکه جهش اصلی بورس از نیمه دوم سال آینده آغاز می شود، پیش بینی کرد که بورس در ماه های آینده با همین روند ادامه مسیر داده و با کاهش یا افزایش شدیدی مواجه نشود.
علی نوروزی- مدیرعامل یک شرکت پردازش اطلاعات مالی- در خصوص تاثیر بسته اقتصادی دولت و اجرای برجام در بازار سرمایه گفت: بسته اقتصادی دولت و تصمیمات کلان اقتصادی از لحاظ روانی و بنیادی اثر مثبتی دارد اما آثار آن کوتاه مدت و زودهنگام است. بنابراین بسته اقتصادی دولت می تواند تسهیل کننده شرایط باشد و در کوتاه مدت موثر واقع شود لذا این بسته نقش مسکن را دارد که حداقل جراحت را بیشتر نمی کند و جلوی عمیق تر شدن رکود را می گیرد.
وی با بیان اینکه بسته اقتصادی دولت مانند مُسکنی است که جلوی جراحت بیشتر را میگیرد و تاثیر کوتاه مدتی در بازار سرمایه دارد افزود: بنابراین برای بهبود وضعیت بازار سرمایه باید ریسک تغییر تصمیمات کاهش یافته و تصمیمات بلندمدت 10 ساله گرفته شود.
این فعال بازار سرمایه ادامه داد: بسته اقتصادی دولت می تواند در بهبود وضعیت رکودی بازار سرمایه موثر باشد اما این بسته تنها مُسکنی است که در کوتاه مدت می تواند موثر باشد و باید اتفاق اصلی در اجرایی شدن برجام رخ دهد تا تاثیر بلند مدت خود را در بازار سرمایه بر جای بگذارد زیرا بورس بازاری بلندمدت است و تصمیمات کوتاه مدت تاثیر کوتاه مدتی در آن دارد.
وی افزود: علاوه بر اینکه مواردی در پیش روی بازار قرار دارد که اثرات این مسکن را کمرنگ می کند به طوری که ارائه گزارش 6 ماهه شرکتها و بودجه محافظه کارانه سال آینده اثرات این بسته را کمرنگ می کند بنابراین با ترس ایجاد شده در بورس و همچنین ارائه گزارش های 6 ماهه و بودجه سال آینده اثرات این بسته پایدار نیست.
نوروزی خاطرنشان کرد:از سوی دیگر موضوع اجرایی شدن برجام قطعا در بهای تمام شده و گردش مالی و افزایش میزان فروش شرکتها موثراست اما اثرات آن در نیمه دوم سال آینده در بورس مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه به اتفاقات بنیادی نیاز دارد، اظهار کرد: اتفاقات بنیادی در سال 1395 در بازار سرمایه رخ می دهد بنابراین بسته اقتصادی تنها جلوی رکود بیشتر را می گیرد و به مرور زمان امیدواری ایجاد می کند و سرمایه گذاران به به بازار برگرداند و رونق به مرور شکل بگیرد اما رونق مجدد بورس از نیمه دوم سال آینده آغاز می شود.
به گزارش استیل ایران به نقل از ایسنا، نوروزی تاکید کرد:تصمیمات اقتصادی قطعا در بازار سرمایه موثر است اما آنچه که بازار سرمایه در شرایط فعلی به آن نیاز دارد ثبات در قانون گذاری و تصمیم گیری است به طوری که اگر تصمیمات مهم اقتصادی همچون نرخ سود سپرده بانکی، نرخ خوراک و نرخ بهره مالکانه معادن تبدیل به قانون بلند مدت شود، اثرات خود را از لحاظ بنیادی در شرکتها می گذارد و باعث رونق بازار می شود.
وی ادامه داد: بنابراین مهم ترین عامل تاثیر گذار در روند بازار سرمایه ریسک تغییر در تصمیمات است به طوری که باید تصمیمات بلند مدت 10 و 20 ساله اتخاذ شود نه اینکه تصمیمات دورهای و سالانه باشد.