Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

بی‌ثباتی قوانین؛ چالش بزرگ معدنکاران

ﺳﻪشنبه، 08 بهمن 1392 | Article Rating
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران گفت: بی‌ثباتی قوانین در سال‌های اخیر باعث شده، تا معدنکاران نتوانند در حوزه فعالیت خود برنامه‌ای برای توسعه داشته باشند.

مهرداد اکبریان ادامه داد: از این رو در حال حاضر در زنجیره تولید فولاد خلأ در بخش گندله و آهن اسفنجی وجود دارد، اما به دلیل بی ثباتی در قوانین معدنکاران نتوانستند در این بخش آن گونه که باید سرمایه‌گذاری کنند.
وی همچنین ضعف حضور سرمایه‌گذاران خارجی را نیز بی‌ثباتی قوانین عنوان کرد و گفت: تا زمانی که قوانین مربوط به این حوزه ثبات پیدا نکند، نمی‌توانیم شاهد حضور سرمایه‌گذاران خارجی در این حوزه باشیم.
به گفته رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان
سنگ آهن، سال گذشته 14 میلیون تن سنگ آهن توسط بخش خصوصی در ایران تولید شد که 12 میلیون تن آن صادر شده است.
وی متوسط قیمت صادراتی سنگ آهن را 47 دلار عنوان کرد و گفت: در جلسه‌ای با مسوولان دولتی، قرار شد دولت برای تکمیل طرح‌های توسعه‌ای، آزادسازی قیمت سنگ‌آهن را سرلوحه کار خود قرار دهد.
در شرایطی که هنوز آثار تحریم ها به دوش تولیدکنندگان است، دولت با وضع عوارض، شرایط را برای صادرات و تولید سنگ‌آهن سخت می‌کند.
اکبریان با اشاره به اینکه این انجمن به دنبال افزایش تعامل با دولت است، گفت: در 2 سال گذشته دغدغه‌های زیادی داشتیم و انتشار برخی اخبار ما را دچار مشکل کرد. وی اخبار مربوط به محیط‌زیست و استخراج سنگ آهن را یکی از این نوع اخبار دانست و گفت: با حمایت دکتر سرقینی معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت کار گروهی را با کارشناسان محیط زیست تشکیل دادیم، تا به مشکلات سنگ‌آهنی‌ها و دستگاه‌های متولی محیط‌زیست رسیدگی کنند.
نیازمند حمایت مالی و قانونی هستیم
وی با بیان اینکه در جلسه با مدیران دولتی بارها خواسته‌ایم که به جای استفاده از ابزار تنبیهی برای کنترل بخش معدن، یک نقشه راه مشخص در این زمینه ارائه کنند، گفت:‌ از این رو بین بخش معدن و فولاد خلأ تامین کنسانتره و گندله وجود دارد.
وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های توسعه‌ای در معادن سنگ آهن نیازمند سرمایه‌گذاری است، افزود: دولت در این زمینه منابع مالی لازم را تزریق نمی‌کند و در عین حال، هر بار نیز هزینه جدیدی به معادن تحمیل می‌شود. اکبریان با تاکید بر اینکه حرف‌های دولت با عملکردش تناسب ندارد، افزود: اگر قرار است خلأ تامین مواد اولیه صنعت فولاد پر شود، باید از معادن سنگ آهن حمایت مالی و قانونی شود.
به گفته وی، ابزار قانونی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور فراهم نیست و در شرایطی که هنوز طرح‌های فولادی به نتیجه نرسیده‌اند و حتی تاریخ دقیق راه‌اندازی آنها مشخص نیست، دولت دغدغه تامین مواد اولیه 5 سال بعد آنها را دارد در حالی که این کار باعث تعطیلی معادن سنگ آهن می‌شود.
3 تا 5 سال فرصت می خواهیم
رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن تاکید کرد: دولت باید حداقل 3 تا 5 سال به معادن سنگ آهن فرصت دهد تا شرایط اقتصادی کشور به ثبات برسد.
وی پیشنهاد کرد، برای رشد بخش معدن تحمیل هزینه‌های مضاعف به معدن صورت نگیرد و به جای آن ضمانت و راهکار لازم برای حمایت از معادن اتخاذ شود. وی در ادامه از تشکیل کارگروه محیط‌زیست در انجمن سنگ آهن برای بررسی عملکرد معادن در برخورد با محیط زیست خبر داد و گفت: وضعیت معادنی که دارای ایراد کارشناسی باشند، بررسی و راهکار لازم برای حل مشکل آنها ارائه خواهد شد.
وضع عوارض؛ تهدید 200 هزار فرصت شغلی 
پروا سلطانی، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان سنگ آهن ایران نیز در این نشست خبری گفت: ذخایر قطعی سنگ آهن کشور را
 8/2 میلیارد تن و ذخایر احتمالی را 3/2 میلیارد دلار تن ذکر کرد و افزود: از 196 معدن سنگ آهن کشور 93 معدن کمتر از یک میلیون تن و 41 درصد بین یک تا10میلیون تن ذخیره دارند. سلطانی گفت: 40 معدن کشور سنگ آهن با عیار 55 درصد و 30 معدن عیار بین 50 تا 55 درصد و 64 معدن کشور سنگ آهن با عیار کمتر از 50 درصد دارند.
وی همچنین با اشاره به طرح های در دست اجرا در بخش میانی زنجیره تولید فولاد گفت: مطابق طرح‌های توسعه‌ای، تا سال 94 ظرفیت تولید 75 میلیون تنی کنسانتره و 66 میلیون تن گندله را در دست اجرا داریم و از این رونیاز به ایجاد ظرفیت بیشتر نداریم.
وی تاکید کرد: مخالفان با صادرات سنگ آهن موضوع استفاده در داخل را مطرح می‌کنند در حالی که 
سنگ آهن صادراتی اغلب قابلیت استفاده در ایران را به لحاظ تکنولوژی ندارد و هیچ‌گونه برنامه‌ریزی نیز برای استفاده از این نوع سنگ آهن در داخل نشده است.
وی با بیان اینکه 5 درصد ذخیره سنگ‌آهن کشور به 86 درصد معادن اختصاص دارد، گفت: 40 معدن، سنگ‌آهن با عیار بالای 55 درصد را تولید می‌کنند.
وی تصریح کرد: کارخانه‌های فولادی کوره‌ بلند با سنگ آهن با درجه خلوص 57 درصد فعالیت می‌کنند و درصد خلوص سنگ‌آهن در کارخانه‌های با قوس الکتریکی نیز باید 67 درصد باشد.
به گفته سلطانی، در حال حاضر در صنعت فولاد ایران امکان تغلیظ سنگ‌آهن با عیار پایین وجود ندارد.
سلطانی ادامه داد: مجموعه تولید سنگ‌آهن توسط بخش خصوصی و دولتی در ایران 5/46 میلیون تن است که 9/18 میلیون تن آن صادر می‌شود و 6/27 میلیون تن نیز در داخل کشور مصرف می‌شود.
وی تاکید کرد: در صورت اخذ عوارض صادرات معادن سنگ آهن، این معادن به تعطیلی کشیده می‌شوند. سلطانی ادامه داد: بیش از 200 هزار نفر در این بخش فعال هستند که تعطیلی‌ها ‌باعث زیان دولت خواهد شد.
وی توضیح داد: درآمد دولت از محل وضع عوارض صادرات 270 میلیارد تومان خواهد بود، در حالی که باید بیش از 128 هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی افراد بیکار شده هزینه شود.
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها