اولین جلسه نوردکاران در سال 98 با استقبال پر شور این کارخانجات و حضور بیش از 30 شرکت نوردی از سراسر کشور همراه شد و مسائلی از جمله ابلاغیه اخیر وزارت صمت در خصوص کف عرضه در بورس کالا و همچنین اعطای مجوز صادرات صرفا به تولیدکنندگان یا نماینده آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
بهادر احرامیان، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در خصوص نخستین جلسه نوردکاران در سال ۹۸ به چیلان گفت: جلسه نخست رسته نورد در سال جدید بود که به رسم هر ساله هم برای تبریک سال نو و هم بررسی برنامه های انجمن و هم مرور عملکرد انجمن در سال گذشته و هم مطرح شدن مسائل اعضاء و اطلاع از نقطه نظرات آنها هدفگذاری شده بود.
توافق خوب انجمن فولاد و گمرک برای بروز رسانی ارزش پایه گمرکی در حال اجراست
احرامیان اضافه کرد: یکی از مسائل مطرح شده در مورد بخشنامه اخیر معاونت معدنی در خصوص کف عرضه ها بود از جمله اینکه این لیست عرضه ها هنوز کامل نبوده و بین کارخانجات نوردی تبعیض قائل شده است. لذا در این مورد قرار بر این شد که انجمن این مشکلات را به وزارت صمت و کمیته تنظیم بازار منعکس کند. مسئله مهم دیگری که مطرح شد نرخ های صادراتی بود که تفاوت بین سایزهای مختلف محصولات یا تفاوت ارزش های گمرکی بین گمرکات مختلف و یا بالاتر بودن ارزش گمرکی نسبت به قیمت های واقعی صادراتی، مشکلات زیادی را برای کارخانجات ایجاد کرده و برای بازگرداندن ارز و تعهدسپاری ارزی مشکل آفرین است. این مسئله به عنوان یکی از مسائل مهم اعضا بود که از انجمن درخواست پیگیری داشتند و در دستور کار هیئت مدیره انجمن قرار گرفت. البته انجمن در خصوص به روز رسانی ارزش پایه گمرکی به توافقات خوبی با گمرک دست یافته که در حال اجرایی شدن است.
آسیب شدید نوردکاران از عدم ثبات تصمیمات دولتی و نوسان مقررات
نایب رئیس انجمن فولاد خاطر نشان کرد: یکی از دغدغه های مهم دیگر اعضا که به نظر من شاید مهمترین نگرانی نوردکاران در سال جدید است به عدم ثبات تصمیمات دولتی و نوسان مقررات برمی گردد. نوردکاران نگرانند که اگر دوباره با نوسانات ارزی و التهابات بازار مواجه شویم ونوع برخورد و نگرش معاونت معدنی و وزارت صمت و دولت اگر مانند سال قبل باشد، واقعا بدنه بخش نورد به عنوان کسانی که نوک پیکان قرار دارند و با مصرف کننده و مشتری نهایی در ارتباط هستند، بسیار آسیب خواهد دید و انجمن باید مراقب باشدکه تصمیم گیری و سیاست گذاری های حاکمیتی به درستی انجام شود چرا که نوردکاران دیگر توان کافی برای مقابله با نوسانات را ندارند.
کانال صادرات باید باز نگه داشه شود
احرامیان در خاتمه به وضعیت آماری و رخدادهای سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ در بخش نورد از لحاظ کمی افزایش تولید داشتیم که این افزایش در بخش خصوصی بیشتر بوده است. لذا برای ادامه پیدا کردن این روند باید سعی کنیم به هر قیمتی که هست کانال صادرات را باز نگه داریم و مهمترین محور آن هم بحث تعیین تکلیف ارز و نحوه بازگرداندن ارز است. در سال گذشته تصمیمات خلق الساعه و غیر کارشناسی اتخاذ شد که تمام صنعت به خصوص فولاد را تحت تاثیر قرار داد. بنابراین تلاش برای ثبات قوانین و مقررات و قابل پیش بینی کردن آن، مهمترین کاری است که انجمن باید در سال جدید انجام دهد.