Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

ترغیب سرمایه‌گذاران به توسعه انرژی تجدیدپذیر

ﺳﻪشنبه، 04 آبان 1395 | Article Rating
درحال حاضر کمتر از ۶۰ درصد از هزینه‌های انجام شده برای تولید برق را از مشترکان دریافت می‌کنیم، به همین دلیل به ازای هر کیلووات ساعت مقادیر قابل توجهی به زیان این صنعت افزوده می‌شود. این را حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو می‌گوید.


وی در سی‌ویکمین همایش بین‌المللی برق ایران با بیان اینکه برای کاهش قیمت تمام شده برق باید به دنبال تامین منابع ارزان‌قیمت همچون منابع مالی خارجی باشیم، اظهار کرد: قیمت فروش برق به مشترکان به‌طور متوسط در هر کیلووات ۶۶ تومان است که اختلاف زیاد فروش برق و خرید آن از نیروگاه‌های تجدیدپذیر به دلیل ترغیب افزایش سهم تولید برق انرژی تجدیدپذیر است.

وی درخصوص تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر، عنوان کرد: برای سال جاری ۱۰۰ مگاوات تولید برق از منابع تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته که این میزان برای سال آینده به ۴۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.به گفته وزیر نیرو، در حال حاضر تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تمام جهان کاهش یافته و ایران نیز برای استفاده از این موقعیت سیاست‌های تشویقی را برای بخش خصوصی در نظر دارد که از این موارد می‌توان به خرید ۳۷۰ تومانی هر کیلووات برق تجدیدپذیر اشاره کرد. چیت‌چیان با اشاره به تامین منابع مالی، اظهار کرد: به منظور کاهش قیمت تمام شده باید به دنبال تامین منابع مالی از راه‌های ارزان‌قیمت باشیم که در حال حاضر سودهای بانکی در داخل کشور از تامین منابع خارجی ارزان‌تر تمام می‌شود.چیت‌چیان درخصوص دستاوردهای صنعت برق در سه سال گذشته ادامه داد: در ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که صنعت برق تحت چه شرایطی به فعالیت خود ادامه داده بود.

به‌طور مثال درحال حاضر این صنعت کمتر از ۶۰ درصد از هزینه‌های انجام شده برای تولید برق را از مشترکان دریافت می‌کند، به همین خاطر به ازای هر کیلووات ساعت مقادیر قابل توجهی به زیان این صنعت افزوده می‌شود. چیت‌چیان بیان کرد: در سه سال اول دولت یازدهم، 6 هزار مگاوات ظرفیت جدید به این صنعت اضافه شد که حدود ۲۰۰۰ مگاوات آن متعلق به پیک مصرف برق سال ۹۴ تا ۹۵ بوده است.

وزیر نیرو ادامه داد: اجرای جدی طرح ذخیره عملیاتی و کاهش حدود 3هزار مگاواتی بار پیک با تلاش بخش توزیع، افزایش ظرفیت تولید برق از امکانات موجود تا سقف ۶۶۰‌مگاوات، افزایش ظرفیت استفاده از خطوط انتقال با حفاظت ویژه، کاهش اتلاف برق در بخش توزیع از بالای ۱۵ درصد به کمتر از ۱۱‌درصد، ارتقای ظرفیت آمادگی نیروگاه‌ها به 5/ 98 درصد از مهم‌ترین دستاوردهای سال‌های اخیر صنعت برق بوده است. وی با بیان اینکه در این مدت ۱۰ هزار و ۸۳۰‌مگاوات ظرفیت تولید برق در دست اجرا داشته‌ایم، افزود: این نیروگاه‌ها تمام مراحل مجوز، تامین منابع مالی، بستن قرارداد و فعالیت در سایت را پشت سر گذاشته و مشغول به کار شده است.چیت‌چیان درخصوص نیروگاهی گازی گفت: در بخش نیروگاه‌های گازی نیز افزایش راندمان را داشته‌ایم، همچنین ظرفیت نصب و بهره‌برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر به میزان هفت برابر در سال جاری در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به وضعیت اقتصاد برق در ایران بیان کرد: حرکت به سمت منطقی کردن قیمت برق یکی از اقدامات مثبت صورت گرفته تاکنون بوده که این امر کاهش بار بدهی‌های غیرمنطقی را به دنبال داشته است.  وی با بیان اینکه الگوهای جدیدی را در صنعت برق تدوین کرده‌ایم، تصریح کرد: حرکت به سمت کاهش هزینه تمام شده برق، کاهش تولید آلایندگی‌ها و گازهای گلخانه‌ای، تامین مالی از منابع خارجی، ارتقای بازدهی نیروگاه‌ها، ایجاد رقابت واقعی و جلوگیری از مهندسی شدن قیمت‌ها، استفاده از منابع تجدیدپذیر و... از نمونه برنامه‌های پیش روی این صنعت است. به گفته چیت‌چیان، در این میان نباید از افزایش مشارکت مردم در مدیریت بار و مصرف، تسهیل خدمات به کمک شبکه اینترنت و موبایل، ارتقای کیفیت برق و کاهش میزان خاموشی‌ها و موضوع توسعه صادرات غافل شویم.

وزیر نیرو سپس با اشاره به اینکه بخشی از درآمد وزارت نیرو نیز به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شد، گفت: در گذشته بیش از 5 هزار میلیارد تومان و در سال قبل نیز حدود 2200 میلیارد تومان به حساب سازمان هدفمندی واریز می‌شد که امسال این مبلغ نیز با کمک دولت یازدهم از تعهدات این وزارتخانه برداشته شد. در همین حال، مدیرعامل شرکت توانیر نیز گفت: صنعت برق ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین شبکه صنعت برق در منطقه دارای شاخصه‌های متعدد و فراوانی است که آن را به‌عنوان صنعتی برتر و زیربنایی در کل کشور معرفی می‌کند.

آرش کردی گفت: موضوع انرژی را بی‌شک می‌توان در زمره موضوعات مهم در جهان امروز برشمرد؛ به‌طوری که موضوعاتی همچون امنیت انرژی، همگانی شدن استفاده از انرژی و محیط زیست از چالش‌های جهان امروز به شمار می‌آیند که ارتباط معناداری با صنعت برق دارند. وی با اشاره به تحولاتی که در صنعت برق طی دهه گذشته شاهد بوده است، گفت: مفاهیمی همچون انرژی‌های تجدیدپذیر و نقش آن در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، توجه به محیط زیست، شبکه‌های هوشمند و آماده‌سازی برق برای خدمت در یک جامعه و اقتصاد دیجیتال و بسیاری مفاهیم دیگر موضوعات جدیدی را پیش روی محققان، دست‌اندرکاران و تصمیم‌گیران صنعت برق نهاده است. کردی اظهار کرد: اگرچه هنوز یک میلیارد نفر در سراسر جهان از نعمت برق بی‌بهره هستند، ولی تحولات بسیار چشمگیری درحال رخ دادن است به‌طوری که ظرفیت 1037 گیگاواتی انرژی‌های تجدیدپذیر در سال 2006 به بیش از 1985 گیگاوات در سال 2015 رسیده است. وی ادامه داد: هم‌اکنون حدود 30 درصد ظرفیت منصوبه و تولید 23 درصد انرژی برق جهان به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دارد که با تلاش‌هایی که در حال انجام است، میزان انرژی تولیدی برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال 2030 به بیش از 30 درصد می‌رسد.
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها