Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

4 اقدام ضربتی برای اصلاح ساختار اقتصاد کشور

چهارشنبه، 12 آبان 1395 | Article Rating

چه کسی حاضر است سراغ صنعتی برود که به زحمت ۵ ،۶درصد سود، آن هم با دردسرهای بالا دارد

عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی گفت: «اصلاح قیمت‌های نسبی و ساختار غلط اقتصادی، یک باید در اقتصاد ایران است.»

جمشید پژویان با اشاره وضعیت نرخ بازده صنعت و پایین بودن بهره‌وری عامل کار و سرمایه، افزود: «شما فکر می‌کنید بهره‌وری عامل کار چرا پایین است؟ چون قانون کار و تامین اجتماعی باید اصلاح شود. نرخ بهره‌وری سرمایه نیز به‌دلیل سرمایه‌های انرژی‌بر و مستهلک پایین است.»

وی با اشاره به 4 اقدام ضربتی برای اصلاح ساختار اقتصاد کشور، تصریح کرد: «این اتفاقات در کشور ما باید بیفتد؛ قیمت‌های نسبی اصلاح شود، بازارها به سمت رقابتی شدن بروند، رانت‌ها برداشته شود و اقتصاد کشور از دست گروه‌های خصولتی رهایی پیدا کند.»

عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی عنوان کرد: «خصوصی‌سازی صورت گرفت که بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی منتقل شود، اما در نیمه راه یک‌عده‌ای این بنگاه‌ها را گرفتند، اما مجددا باید بنگاه‌ها را از آنها گرفت و به بخش خصوصی منتقل کرد.»

پژویان متذکر شد: «من در هنگام خصوصی‌سازی بارها گفتم که همه توجه‌ها به سمت عرضه است و به سمت تقاضا توجه نمی‌شود. در دهه 80 که در کشورهای صنعتی خصوصی‌سازی اتفاق افتاد، آب یک استخر را در اقیانوس ریختند. اما ما برعکس، می‌خواهیم آب یک دریاچه را در استخر بریزیم.»

وی ادامه داد: «باید بخش خصوصی را تقویت کرد و یکی از راه‌ها، تشکیل هلدینگ است. از سوی دیگر، باید برای بخش خصوصی جذابیت ایجاد شود.»

عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی خاطرنشان کرد: «گروهی ممکن است سرمایه داشته باشند، اما حاضر به فعالیت نباشند. به نظر شما چه کسی حاضر است سراغ صنعتی برود که به زحمت 5، 6 درصد سود، آن هم با دردسرهای بالا دارد.»

پژویان تاکید کرد: «اگر ما اقدامی در این خصوص انجام ندهیم، مطمئن باشید سرمایه‌گذار خارجی هم قدم جلو نمی‌گذارد.»

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها